Smažený sýr v horkovzdušné fritéze recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Smažený sýr v horkovzdušné fritéze , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 29.01.2022
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, dětská jídla, hlavní chod, Ostatní kuchyně, sýr, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Smažený sýr v horkovzdušné fritéze
- 2 plátky sýru
- 1 vejce
- mouka (hladká)
- strouhanka
- trochu oleje
Postup přípravy receptu Smažený sýr v horkovzdušné fritéze
Recept na smažený sýr v horkovzdušné fritéze někteří z nás Čechů označují za národní pokrm. Respektive obyčejný smažený sýr je prý tradičnější než třeba vepřo knedlo zelo. Nevíme, nechceme soudit, ale je fakt, že smažený sýr v horkovzdušné fritéze se řadí ke zdravějším variantám této pochoutky. A navíc má smažený sýr v horkovzdušné fritéze ještě jednu velkou výhodu. Můžete sýra dělat najednou víc než na pánvi, takže všichni dostanou čerstvý smažený sýr, ještě se roztékající kousek. A to je velmi, velmi důležité.
Na recept na smažený sýr v horkovzdušné fritéze použijte raději tučnější sýr, alespoň 45%. Pokud bojujete s neposlušným sýrem, který rád utíká z trojobalu, obalte ho ve vajíčku a strouhance ještě jednou. Jako další trik, který funguje na vytékající smažený sýr, může posloužit chvilkové setrvání obaleného sýra v mrazáku.
Dejte se do toho! Recept na smažený sýr v horkovzdušné fritéze se bude hodit tak nepředvídatelně, jako se nečekaně objevují chutě na NĚCO. Dobrou chuť!
--Vezměte plátek sýra tlustý cca 1 cm. Obalte jej v klasickém trojobale. K obalení lze rovněž použít nadrcené cornflakes nebo kukuřičnou strouhanku.
--Jestli se rozhodnete pro smažený sýr na pánvi, pořádně rozpalte olej, až se na něm budou tvořit bublinky. Smažený sýr v horkovzdušné fritéze bude hotový asi za 5 minut. Fritézu nastavte podle typu a výrobce. Ke smažení ve fritéze lze použít vedle řepkového nebo slunečnicového oleje i například kokosový nebo dokonce olivový olej. Je to z toho důvodu, že fritéza potřebuje na smažení nižší teplotu, a tak stačí oleje s nižším kouřovým bodem.
--Smažený sýr v horkovzdušné fritéze podávejte s vařeným bramborem, hranolkami nebo v housce.