Domácí bylinkové máslo recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí bylinkové máslo , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 19.02.2022
Kategorie receptu: Chuťovky, Pečivo, Pomazánka, Předkrm, Příloha, Pro děti, Snídaně, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: chuťovka, dětská jídla, pomazánka, předkrm, svačina
Potřebné ingredience receptu Domácí bylinkové máslo
- 1 hrst čerstvých bylinek (směs tymiánu, rozmarýnu, pažitky a petrželky)
- 3 stroužky česneku
- 250 g másla
- sůl, pepř
Postup přípravy receptu Domácí bylinkové máslo
Recept na domácí bylinkové máslo kraluje dvěma způsoby – přenáší totiž různé chuťové a vonné složky. Mezi nejoblíbenější varianty patří bylinkové máslo s pažitkou, petrželí, koprem, bazalkou a tak podobně. Ať už se rozhodnete pro kteroukoliv bylinku, musí být vždy čerstvá. Při výběru chutí se držte svého instinktu a také se řiďte podle sezonnosti surovin. Bylinkové máslo jako univerzální voják má v kuchyni mnoho použití. Asi hlavním posláním a destinací je čerstvý domácí chléb, ale používá se také ke zjemnění omáček nebo do přílohových brambor. Recept na domácí bylinkové máslo se řadí k těm nejjednodušším, a proto pouze dodržte daný postup – výsledek by vám neměl uniknout.
--Bylinky omyjte a osušte, potom je nasekejte nadrobno. Česnek oloupejte a prolisujte.
--Máslo nechte při pokojové teplotě změknout. Potom jej utřete s nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem, osolte a opepřete.
--V misce nebo potravinářské folii nakonec dejte alespoň na dvě hodiny vychladit do lednice.