Nivový chlebíček s hroznovým vínem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Nivový chlebíček s hroznovým vínem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 19.05.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Předkrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, předkrm
Potřebné ingredience receptu Nivový chlebíček s hroznovým vínem
- 200 g niva
- 250 g plátkový eidam 45%
- 100 g šunka
- 100 g hroznové víno
- 500 g měkký tvaroh
- 125 g máslo
- na ozdobu pistáciové oříšky
- mletá sladká paprika
- podle chuti sůl
- 1 - 2 lžic čerstvá petrželová nať
- mletý bílý pepř
- podle potřeby olej
Postup přípravy receptu Nivový chlebíček s hroznovým vínem
Vezmeme chlebovou formu, vytřeme olejem a vyložíme potravinovou folií. Najemno nastrouháme nivu, nadrobno nasekáme pistácie stejně tak, jako petrželovou nať.
Z tvarohu, nastrouhané nivy a změklého másla si vyšleháme náplň, kterou ještě osolíme a opepříme. Promícháme s nasekanou petrželkou.
Formu vyložíme částí plátkového sýra a to jak dno, tak i po stranách. Na dno položíme asi 1/3 šunky a pokryjeme asi polovinou nivové směsi. Do ní rovnoměrně vtlačíme asi tak polovinu hroznového vína.
Tímto způsobem vrstvy opakujeme a zakončujeme vrstvou sýra a šunky. Takto vkládáme do lednice na noc ztuhnout a uležet.
Poté chlebíček vyklopíme, nakrájíme na požadované části, ozdobíme červenou paprikou a oříšky. Podáváme s bagetkou.
Nivový chlebíček je výborný jako předkrm nebo jen chuťovka..