Vaječná tlačenka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vaječná tlačenka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 31.03.2014
Kategorie receptu: Chuťovky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka
Potřebné ingredience receptu Vaječná tlačenka
- 8 ks vejce
- 20 dkg měkký salám
- 1 ks cibule
- 1 sklenice moravanka
- 150 ml voda
- 1 ks želatina na vaječnou tlačenku
- 1 - 2 lžic hořčice
- 1 kostka masox
- 1 ks majonéza
- mletý černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu Vaječná tlačenka
Vynikající vaječná tlačenka,na které si pochutná každý.
Cibuli,salám a vejce uvařená na tvrdo oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z moravanky nakrájíme na menší kousky a nálev si dáme stranou. Vše dobře promícháme a přidáme sůl, pepř, hořčici, majonézu.
Připravíme si nálev. K nálevu z moravanky přidáme asi 150 ml vody, masox a necháme přejít varem. Poté přidáme želatinu a rozmícháme.
Hotovým nálevem zalijeme vaječnou směs, promícháme a vlijeme do srnčího hřbetu nebo jiné formy. Necháme v lednici ztuhnout.
Vaječnou tlačenku podáváme s pečivem a zdobíme čerstvou zeleninou