Rajčatová polévka s fazolemi recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Rajčatová polévka s fazolemi , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.02.2023
Kategorie receptu: Italské, Polévky, Pro děti, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: dětská jídla, fazole, italská kuchyně, polévka, rajčata, svačina, Zelenina
Potřebné ingredience receptu Rajčatová polévka s fazolemi
- 30 g másla
- 1 ks cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 ks mrkve
- 1 a 1/2 lžíce bylinek (oregano, bazalka, tymián)
- 170 g rajčatového pyré
- 125 ml bílého suchého vína
- 425 g (1 plechovka) bílých fazolí (konzervované, slité)
- 1 l drůbežího vývaru
- 50 g strouhaného parmazánu
- 120 g baby špenátu
- 185 ml smetany ke šlehání (nemusí být)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy receptu Rajčatová polévka s fazolemi
Rajčatová polévka představuje skrytý poklad, protože odhaluje krásnou a trochu tajemnou chuť unami. Unami je pátá lidská chuť vedle hořké, sladké, kyselé a slané. Chuť unami byla objevena v Japonsku v mořských řasách v roce 1908. Rajčatová polévka s fazolemi také odkrývá možnosti kombinace rajčat a fazolí. Letité souručenství stále funguje, jak vás může přesvědčit recept na rajčatovou polévku s fazolemi. Tuto polévku notně vylepšují použité ingredience, jejichž jednoduchou kombinací vzniká opravdu skvělá večeře nebo rychlý oběd. Recept na rajčatovou polévku s fazolemi podle nás stojí za vyzkoušení.
--Nejprve v pořádném hrnci rozehřejte máslo. Potom přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Restujte cca 5 minut, až trochu změkne mrkev. Zhruba v půlce těch 5 minut do hrnce vsypte bylinky, aby kuchyň a hlavně rajčatovou polévku krásně rozvoněly.
--Mírně zvyšte teplotu a přidejte rajčatovou pastu. Tu smažte přibližně 2 minut. Tím se zase pořádně vyklube její výrazná chuť. Potom přilijte víno a nechte ho odpařit, což by mělo zabrat asi 3 minuty.
--Nyní přidejte fazole (asi 1 hrnek), ale ne všechny, trochu si nechte do dokončování polévky. Do hrnce spolu s fazolemi dejte také vývar, parmazán a osolte a opepřete. Rajčatovou polévku stále ochutnávejte, protože fazole (jejich nálev) a vývar mohou být už samy o sobě slané. Promíchejte a zakryté pokličkou povařte cca 3 minuty. Vše rozmixujte tyčovým mixérem.
--Do téměř hotové rajčatové polévky s fazolemi nakonec vsypte zbylé fazole a lístky špenátu. Kdo by chtěl polévku vydatnější, může přidat smetanu. Promíchejte, po opětovném ochutnání dochuťte a podávejte s pečivem. Dobrou chuť!