Hermelín v bramborovém těstíčku recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Hermelín v bramborovém těstíčku , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.03.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, předkrm, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Hermelín v bramborovém těstíčku
- 1 ks hermelín
- na ozdobu sekaná petrželka
- podle potřeby olej na smažení
- těstíčko 1 ks vejce
- sůl
- 2 lžíce hladká mouka
- 2 ks brambory
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Hermelín v bramborovém těstíčku
Nasekáme si petrželku, oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem, hermelín rozřízneme podélně na dvě kolečka, oloupané a omyté brambory najemno nastrouháme a přebytečnou škrobovou vodu slijeme.
Při výrobě těstíčka smícháme brambory, mouku, vejce,česnek, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme.
Na rozpálenou pánev s olejem, naběračkou nalijeme těstíčko a vytvoříme z něj 2placičky. Na ty pokládáme rozkrojené hermelíny, které polijeme opět těstíčkem. Opékáme z obou stran dozlatova.
Hermelín podáváme ihned po vyjmutí z pánve a ozdobíme nasekanou petrželkou. K dochucení můžeme použít kečup nebo česnekový dip.