Salát z řapíkatého celeru recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Salát z řapíkatého celeru , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.09.2014
Kategorie receptu: Chuťovky, Hlavní jídlo, Příloha, Salát, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, salát, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Salát z řapíkatého celeru
- 200 g tvrdý sýr
- 1 špetka mletý pepř
- 5 ks sterilovaná okurka
- 4 lžíce majonéza
- 1 ks řapíkatý celer
- 1 špetka sůl
- 1 lžíce olivový olej
- podle chuti vinný ocet
Postup přípravy receptu Salát z řapíkatého celeru
Po umytí celeru okrájíme konce, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Dáme do mísy a přidáme sýr nakrájený na malé kousky a majonézu. Je také možno si udělat salát dietnější a v tom případě si místo majonézy přidáme jogurt nebo zakysanou smetanu. Podle chuti opepříme, osolíme a vmícháme olivový olej.
Můžeme také přidat sterilované na kostičky nakrájené okurky či vinný ocet, pokud máme rádi kyselejší saláty.
Podáváme s pečivem.