Skvělá vajíčková pomazánka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Skvělá vajíčková pomazánka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 12.02.2017
Kategorie receptu: Pomazánka, Velikonoce
Podobné recepty jako tento v sekci: pomazánka, slovenská kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Skvělá vajíčková pomazánka
- 8 vajec
- 1 kuchyňská cibule
- 2 sýr - měkký
- 1 polévková lžíce plnotučná hořčice
- 1ks tatarská omáčka
- 60 g máslo
Postup přípravy receptu Skvělá vajíčková pomazánka
Často si klademe otázku co uvařit k večeři. Inspirací vám může být skvělá vajíčková pomazánka.
Můžeme jí namazat na bagetu, chléb a ozdobit zeleninou.
Nejprve si dáme vařit vejce na tvrdo, zhruba 10 minut. Potom je vložíme do studené vody a oloupeme.
Vyloupneme žloutky a nastrouháme je na jemném struhadle. To uděláme ve vyšší míse.
Ukrojíme a vložíme do mísy kousek másla a nandáme tatarskou omáčku podle svého uvážení.
Nakonec vložíme sýry a plnotučnou hořčici.
Všechny ingredience promícháme.
Abychom dosáhli jemné konzistence použijeme ruční šlehač a suroviny ušleháme.
Na prkýnku si nakrájíme na malinké kousky bílky a kuchyňskou cibuli. Můžete použít i struhadlo.
Přidáme do mísy k základu. Všechny suroviny důkladně promícháme a můžeme podávat. A nezapomeňte i na zeleninu.