Domácí perník recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí perník , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 12.11.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Cukroví, Dobroty, Moučník, Pro děti, Těsta, Vánoční pokrm, Velikonoce
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Domácí perník
- 1 hrnek mléka
- 2 ks vejce
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek hladké mouky
- 1/2 sklenice marmelády
- 1 hrnek cukru
- 1 balíček prášku do perníku
- podle potřeby mouky na vysypání
- máslo na vymazání
Postup přípravy receptu Domácí perník
Do větší mísy dáme hladkou a polohrubou mouku, smícháme s cukrem, kakaem a práškem do perníku.
Jakmile je vše dobře promíchané, přidáme vejce, mléko, olej a marmeládu.
Po řádném promíchání si připravíme plech, vymažeme máslem, vysypeme moukou a těsto na něj vylijeme. Do předehřáté trouby perník vložíme asi na 30 minut. Pečeme na 200 °C.
Poté co se perník upeče, můžete ho potřít nějakou polevou, např. čokoládovou.