Bramborový salát k vánočnímu stolu recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramborový salát k vánočnímu stolu , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 20.11.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Příloha, Salát, Vánoční pokrm, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, salát, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Bramborový salát k vánočnímu stolu
- 1 kelímek majonéza
- 1 konzerva sterilovaný hrášek
- 4 ks mrkev
- 1 ks celer
- 5 ks sterilované okurky
- 3 ks vejce
- 2 kg salátové brambory
- 2 ks cibule
- 1/2 kelímku bílý jogurt
- 4 ks petržel
- nálev 1 lžíce ocet
- 1 ks bobkový list
- 5 kuliček celý černý pepř
- 1 lžička cukr krupice
- sůl
- 3 kuličky celé nové koření
- podle chuti hořčice
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Bramborový salát k vánočnímu stolu
Tradiční příloha k vánočnímu stolu. Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Připravíme si nálev do kterého si dáme nové koření, bobkový list, kuličky pepře, špetku soli, ocet a cukr. V něm uvaříme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a vejce, které se nám v tom uvaří natvrdo. Zeleninu pak vyndáme a necháme vychladnout. Oloupané brambory krájíme na kostičky nebo protlačujeme přes sítko s čtverečkovou mřížkou. Cibuli, okurky a uvařenou zeleninu si najemno nakrájíme. Smícháme s bramborami a s hráškem. K tomu přidáme hořčici, majonézu, olej, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Jako poslední přidáváme oloupaná najemno nakrájená vejce a přidáme podle potřeby zeleninový nálev. Ještě jednou důkladně promícháme a dáme do chladu odležet.