Burrito s vepřovou panenkou a salsou z avokáda recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Burrito s vepřovou panenkou a salsou z avokáda , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.02.2023
Kategorie receptu: Chuťovky, Dobroty, Hlavní jídlo, Mexické, Rychlá večeře, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: buritto, chuťovka, dětská jídla, grilování, hlavní chod, luštěniny, mexická kuchyně, vepřové maso, Zelenina
Potřebné ingredience receptu Burrito s vepřovou panenkou a salsou z avokáda
- 2 větvičky koriandru
- šťáva z 1 limetky
- 1 avokádo
- sůl a pepř
- 450 g vepřové panenky
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 malé cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 zelené papriky
- 1 lžíce chilli
- 80 g strouhané goudy
- tortilly
Postup přípravy receptu Burrito s vepřovou panenkou a salsou z avokáda
Burrito je celosvětově velmi oblíbené jídlo, které dávno získalo věhlas za hranicemi Mexika. Recept na burrito asi není pro úplné začátečníky, ale s trochou soustředění to také není nic nemožného. Důležité je pořádně zabalit tortillu, aby náplň nelezla ven a aby se v burritu drželo teplo. Co dovnitř je víceméně na vás. Tento recept na burrito je s vepřovou panenkou a avokádovou salsou, což je kombinace, která nás baví.
--Nejprve na salsu opláchneme limetky a vymačkáme z nich šťávu. Opláchnutý koriandr nakrájíme nadrobno. Vnitřek avokáda nakrájíme na kostičky a potom společně s koriandrem a šťávou z limetky dáme do mističky a pořádně vidličkou rozmačkáme. Podle potřeby dosolíme.
--Potom oloupeme česnek a cibuli. Česnek na tenké plátky a cibuli na kostičky. Omytou papriku a bez jadýrek nakrájíme na proužky.
--Pod studenou vodou omyté maso nakrájíme na proužky. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme, cca 4 minuty. Potom do pánve dejte připravenou cibuli, česnek a papriku. Společně smažíme další asi 2 minuty. Vše dochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Úplně nakonec přidáme nastrouhanou goudu. Pánev dáme stranou.
--Nakonec tortilly necháme nahřát v troubě, naplníme tou skvělou směsí z pánve a salsou a pořádně zabalíme.