Zavařování třešní recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Zavařování třešní , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 29.07.2022
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Dobroty, Ovocné, Pro děti, Vegetariánské, Zavařování
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, dětská jídla, dezert, Ostatní kuchyně, ovoce, zavařování
Potřebné ingredience receptu Zavařování třešní
- třešně
- cukr
- voda
Postup přípravy receptu Zavařování třešní
Zavařování třešní je každoročně skvělá událost, protože kdo by neodolal tomuto božsky šťavnatému ovoci. Zavařování třešní napomáhá i fakt, že se rychle kazí, a ten, kdo letos nechce opakovat recept na bublaninu nebo recept na marmeládu, se může pustit do zavařování. U toho je nejdůležitější čistota. Sklenice a víčka musejí být dokonale vyčištěné nebo sterilizované, třešně důkladně omyté. Jestli najdete nějaké červivé, namočte je na noc do octové vody. Červíci poslušně vyplavou a vy tak budete mít ovoce bez jeho původních obyvatel. Zavařování třešní lze dělat dvěma způsoby – v hrnci nebo v troubě, to záleží na vás. Na každý pád vám třeba během zimních měsíců udělá třešňový kompot velkou radost a službu. Návod na zavařování třešní v hrnci zde.
--Polovinu vyhřátých sklenic naplňte třešněmi, potom do každé sklenice přisypte dvě lžíce cukru a doskládejte zase třešněmi.
--Třešně zalijte teplým cukerným roztokem, po němž se ovoce nezkazí, nebo alespoň teplou převařenou vodou. Na 1 litr budete potřebovat cca 30 dkg cukru.
--Sklenice s třešněmi pořádně zavíčkujte a v hrnci sterilujte na 85 °C cca 20–25 minut. Potom je vyndejte, zkontrolujte víčko, jestli je dotažené, a po vychladnutí obraťte dnem vzhůru.