Pálivá plněná vejce recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Pálivá plněná vejce , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.02.2015
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, předkrm, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Pálivá plněná vejce
- pažitka
- pálivá hořčice
- mletý černý pepř
- 10 dkg tvrdý sýr
- 6 ks vejce
- 5 dkg křenové pomazánkové máslo
- 2 ks rajče
- sůl
- mletá pálivá paprika
- na ozdobu tatarská omáčka
- čerstvá petrželka
Postup přípravy receptu Pálivá plněná vejce
Všechna vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a čtyři z nich podélně rozřízneme a vyloupneme z nich žloutky, ty dáme později do náplně. Těm zbylým vejcím jen seřízneme špičky.
Na náplň si v misce smícháme křenové máslo, nastrouhaný sýr a čerstvě nasekanou pažitku. K tomu ještě přidáme hořčici, pálivou papriku, osolíme, opepříme. Takto vše dohromady vyšleháme. Jako poslední přidáme vyloupnuté žloutky. Když jsme řádně promíchali, umístíme na hodinu do lednice.
Mezitím si vezmeme rajčata a vydlabeme jejich vnitřky. Vezmeme vajíčky s uříznutými špičkami, postavíme, na špičku dáme náplň a přiklopíme rajčetem. Můžeme pak tatarkou otečkovat, vypadají jak červené muchomůrky.
Vydlabané vejce pak vyplníme náplní a ozdobíme petrželkou.
Dokud nepodáváme, necháváme v chladu.