Receptuj.cz

Kapustové karbanátky recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Kapustové karbanátky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.02.2022     Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Karbanátky, Mleté maso, Vepřové maso, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: americká kuchyně, česká kuchyně, chuťovka, dětská jídla, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, vepřové maso, Zelenina

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Kapustové karbanátky

Potřebné ingredience receptu Kapustové karbanátky

  • 500 g mletého masa
  • 1 ks menší kapusty
  • 2 ks vajec
  • 250 ml mléka
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, mletý pepř
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • olej

Postup přípravy receptu Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky a jejich recept patří k velmi populárním jídlům vůbec. A není se čemu divit. Recept na kapustové karbanátky je totiž docela jednoduchý, zároveň poskytuje dostatek kalorií, a tak je vydatný a doplní energii, a také díky použité kapustě lze kapustové karbanátky označit jako zdravé jídlo. Kapustové karbanátky mohou být udělány pouze z kapusty, nebo můžete použít zeleninu a maso půl na půl, či v jiném, vám libém poměru. Jako přílohu volte tradiční brambory nebo chleba, se kterým jsou kapustové karbanátky, když jsou třeba den dva uležené, naprosto neodolatelné a božské.

Kapustové karbanátky a jejich recept používá tuto báječnou a životadárnou košťálovou zeleninu zcela záměrně. Je to z toho důvodu, že železitá a oblá chuť kapusty s podobně vyladěnou chutí masa prostě patří k sobě. Legendární je třeba recept na dušené maso s kapustou. Nehledě na to, že kapustové karbanátky mají své předchůdce v mnoha provedeních a kombinacích, protože maso a kapustu (no, spíš tu kapustu) spojovali do různých pokrmů už naši prapředkové. Na kapustě si cenili blahodárných účinků na lidský organismus, protože je bohatá na vitaminy B, C, E a K, dále na hořčík, selen, železo a tak dál. Recept na kapustové karbanátky vám přinášíme právě zde. Přejeme mnoho zdaru a také dobrou chuť!

--Nejprve nakrájejte kapustu na malé kousky. Potom je chvíli povařte v osolené vodě a nechte okapat.

--Mezitím nadrobno nakrájenou cibuli orestujte dozlatova.

--Teď si připravte samotné karbanátky. Mleté maso nejdříve osolte a opepřete. Potom přidejte krásně osmaženou cibulku, okapanou a povařenou kapustu a 1 rozšlehané vejce. Pak do směsi přidejte prolisovaný česnek. Pokud bude směs příliš řídká (což bude), přisypávejte strouhanku.

--Všechny ingredience pořádně a důkladně promíchejte. Nejlépe to jde rukama. Vytvořte karbanátky. Kdo chce, může je ještě obalit v klasickém trojobalu.

--Smažte na rozpáleném oleji nebo sádle pozvolna z obou stran.

Podobné recepty jako je Kapustové karbanátky

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.