Kapustové karbanátky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kapustové karbanátky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.02.2022
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Hovězí maso, Karbanátky, Mleté maso, Vepřové maso, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: americká kuchyně, česká kuchyně, chuťovka, dětská jídla, hlavní chod, hovězí maso, mleté maso, vepřové maso, Zelenina
Potřebné ingredience receptu Kapustové karbanátky
- 500 g mletého masa
- 1 ks menší kapusty
- 2 ks vajec
- 250 ml mléka
- 1 ks cibule
- 4 stroužky česneku
- sůl, mletý pepř
- strouhanka
- hladká mouka
- olej
Postup přípravy receptu Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky a jejich recept patří k velmi populárním jídlům vůbec. A není se čemu divit. Recept na kapustové karbanátky je totiž docela jednoduchý, zároveň poskytuje dostatek kalorií, a tak je vydatný a doplní energii, a také díky použité kapustě lze kapustové karbanátky označit jako zdravé jídlo. Kapustové karbanátky mohou být udělány pouze z kapusty, nebo můžete použít zeleninu a maso půl na půl, či v jiném, vám libém poměru. Jako přílohu volte tradiční brambory nebo chleba, se kterým jsou kapustové karbanátky, když jsou třeba den dva uležené, naprosto neodolatelné a božské.
Kapustové karbanátky a jejich recept používá tuto báječnou a životadárnou košťálovou zeleninu zcela záměrně. Je to z toho důvodu, že železitá a oblá chuť kapusty s podobně vyladěnou chutí masa prostě patří k sobě. Legendární je třeba recept na dušené maso s kapustou. Nehledě na to, že kapustové karbanátky mají své předchůdce v mnoha provedeních a kombinacích, protože maso a kapustu (no, spíš tu kapustu) spojovali do různých pokrmů už naši prapředkové. Na kapustě si cenili blahodárných účinků na lidský organismus, protože je bohatá na vitaminy B, C, E a K, dále na hořčík, selen, železo a tak dál. Recept na kapustové karbanátky vám přinášíme právě zde. Přejeme mnoho zdaru a také dobrou chuť!
--Nejprve nakrájejte kapustu na malé kousky. Potom je chvíli povařte v osolené vodě a nechte okapat.
--Mezitím nadrobno nakrájenou cibuli orestujte dozlatova.
--Teď si připravte samotné karbanátky. Mleté maso nejdříve osolte a opepřete. Potom přidejte krásně osmaženou cibulku, okapanou a povařenou kapustu a 1 rozšlehané vejce. Pak do směsi přidejte prolisovaný česnek. Pokud bude směs příliš řídká (což bude), přisypávejte strouhanku.
--Všechny ingredience pořádně a důkladně promíchejte. Nejlépe to jde rukama. Vytvořte karbanátky. Kdo chce, může je ještě obalit v klasickém trojobalu.
--Smažte na rozpáleném oleji nebo sádle pozvolna z obou stran.