Dušená mrkev s hráškem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Dušená mrkev s hráškem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 21.03.2017
Kategorie receptu: Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Dušená mrkev s hráškem
- 40 g máslo
- 4 polévková lžíce mouka - hladká
- 1 hrst hrášek (čerstvý, mražený, konzervovaný)
- 0,5 l voda
- 1 a 1/2 kávové lžičky sůl
- kmín - drcený
- 1 ks bujón - hovězí
- 700 g mrkev
- černý pepř - mletý
- 0,5 kávové lžičky kari
- 1 ks kuchyňská cibule
- šťáva z citrónu
Postup přípravy receptu Dušená mrkev s hráškem
Mrkev je velmi zdravá zelenina. V kuchyni má mnoho využití. Můžeme ji použít k přípravě polévek, omáček, dušenou, na pečení, do salátů aj.
Na trhu si koupíme pěknou mrkev. Očistíme ji a omyjeme. Vezmeme si elektrický sekáček, mrkev si rozkrájíme a dáme stranou. To samé uděláme s cibulí.
Pravé máslo rozpustíme a přisypeme cibuli. Po chvilce vsypeme hladkou mouku a metličkou zašleháme.
Nasypeme mrkvičku a zalijeme teplou vodu s bujónem.
Zamícháme a dusíme cca 25 minut. Osolíme a opepříme. Dokořeníme drceným kmínem a kari. Ochutíme maličko šťávou z citrónu.
Přidáme hrášek a chvilku povaříme. Servírujeme s vepřovým, hovězím nebo kuřecím masem. K tomu např.bramborovou kaši s jarní cibulkou nebo pečené brambory ve slupce.