Pečený losos se smetanovým špenátem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Pečený losos se smetanovým špenátem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 28.06.2015
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Rybí maso, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Pečený losos se smetanovým špenátem
- 4 porce lososové filé bez kůže
- 500 g mražený listový špenát
- 1 ks cibule
- 1 dl smetana ke šlehání
- 4 stroužky česnek
- podle chuti citronová šťáva
- sůl
- mletý černý pepř
- podle potřeby olej
- 1 větvička tymián
- máslo
- na ozdobu citron
Postup přípravy receptu Pečený losos se smetanovým špenátem
Omyté porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Nadrobno nakrájíme oloupané cibuli a česnek. Špenát necháme trochu povolit a poté nahrubo nakrájíme.
Na pánvi s rozpálený olejem necháme zpěnit cibuli, k tomu vmícháme špenát a česnek, osolíme, opepříme. Necháváme podusit do doby než nám zmizí šťáva. V tu chvíli vléváme smetanu a necháváme prohřát.
Vedle na pánvi si na másle osmahneme větvičku tymiánu a poté i lososa z obou stran.
Špenátovou směs dáváme na talíř a na ni pokládáme lososa. Můžeme dozdobit měsíčkem citronu a osmahnutou větvičkou tymiánu. Jako příloha jsou výborné opečené brambory.