Bramborová kaše recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bramborová kaše , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.10.2014
Kategorie receptu: České, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Bramborová kaše
- 50g máslo
- mletý nebo celý kmín
- sůl
- 250 ml mléko
- 6 ks brambory (střední)
Postup přípravy receptu Bramborová kaše
Klasická česká příloha z brambor.
Brambory omyjeme, oškrábeme , rozkrájíme na čtvrtky, znovu promyjeme dáme do hrnce s vodou, kterou osolíme a přidáme kmín. Povaříme dokud se brambory po propíchnutí vidličkou, nerozpadají, cca.30min.
Když jsou brambory hotové, tak je slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháváme nebo použijeme ruční šlehač. K tomu při stálém míchání přidáváme ohřáté mléko. Mícháme do té doby, dokud kaše není hladká, bez hrudek.
Konzistence záleží na vás, k řidší kaši použijeme více mléka.