Cizrnový salát s tuňákem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Cizrnový salát s tuňákem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 05.05.2015
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Rybí maso, Salát, Španělské, Vegetariánské, Zálivka, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: salát, španělská kuchyně
Potřebné ingredience receptu Cizrnový salát s tuňákem
- 3 lžíce olivový olej
- 150 g cizrna
- 1 plechovka tuňák v oleji
- 3 ks vejce natvrdo
- podle chuti 1 ks cibule
- 2 stroužky česnek
- zálivka 1 lžíce bylinkový ocet
- 1 lžička hnědý cukr
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 lžíce olivový olej
Postup přípravy receptu Cizrnový salát s tuňákem
Recept na španělský teplý salát pro 3-4 osoby.
Den předem namočenou cizrnu, uvaříme druhý den doměkka. Poté ji scedíme a nasypeme do mísy.
Otevřeme plechovku s tuňákem, slijeme olej zvlášť a do něj přidáme ocet, sůl a cukr a pořádně prošleháme, dokud se vše nerozpustí.
Česnek a cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Na pánvičce s rozpáleným olejem osmahneme a vyklopíme k cizrně. Na pánvičku poté dáme tuňáka a zlehka osmahneme, jen aby se nám maso ohřálo.
Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kousky a přidáváme k cizrně, stejně jako ohřátého tuňáka. Vše dohromady zlehka promícháme.
Nakonec vše přelijeme zálivkou, kterou jsme si mezitím připravili.
Takto servírujeme na talíře a ihned podáváme.