Oblíbený segedínský guláš recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Oblíbený segedínský guláš , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 05.08.2018
Kategorie receptu: České, Guláš, Guláše
Podobné recepty jako tento v sekci: hlavní chod, maďarská kuchyně
Potřebné ingredience receptu Oblíbený segedínský guláš
- 0,7 kg zelí - kysané
- 0,2 l smetana - kysaná
- sladká paprika - mletá
- sůl
- 1/2 kg maso - vepřové
- 1 ks kuchyňská cibule
- 30 g mouka - hladká
- 50 g tuk např.sádlo
Postup přípravy receptu Oblíbený segedínský guláš
Kdo by neznal segedínský guláš? Skvělá chuť.
Servírujeme s houskovým knedlíkem nebo s bramborem.
Zelí scedíme a pokrájíme. Do hrnce si dáme tuk a přisypeme zelí. Nyní budeme zelí dusit.
V dalším hrnci si orestujeme na sádle nakrájenou cibuli a přihodíme rozkrájené vepřové maso. Okořeníme sladkou paprikou. Přilijeme vodu a vaříme.
Ke konci opatrně vložíme zelí.
Do misky si nalijeme kysanou smetanu a přidáme hladkou mouku. Metličkou vymícháme.
Přelijeme do hrnce k masu a povaříme. Ochutnáme a dosolíme podle potřeby.
Dobrou chuť.