Dobrý houskový knedlík recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Dobrý houskový knedlík , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 18.03.2017
Kategorie receptu: České, Guláš, Guláše, Příloha, Svíčková na smetaně
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Dobrý houskový knedlík
- 25 g kvasnice
- 1 kávová lžička cukr krupice
- 500 g mouka - polohrubá
- 2 ks houska
- 1 kávová lžička sůl
- 300 ml vlažné polotučné mléko
Postup přípravy receptu Dobrý houskový knedlík
Svíčková omáčka s dobrým houskovým knedlíkem, to je tip na víkendový oběd. Kdo by si nedal?
Vezmeme si prkénko a nakrájíme si housku na malé kousky. Dáme do mísy. Mléko lehce ohřejeme a vlijeme. Prosejeme mouku a vysypeme také do mísy. Osolíme, přidáme cukr a kvasnice. Vypracujeme těsto.
Těsto necháme 30 - 40 minut kynout a odpočívat.
Dáme si vařit vodu a osolíme ji. Těsto rozdělíme na dva válečky. Vaříme zhruba 17 minut a ze začátku odpíchneme ode dna. Po uvaření ihned z obou stran vidličkou propíchneme a nití nakrájíme. Servírujeme třeba se svíčkovou máčkou a masem.