Šťouchané brambory se smetanou a pórkem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Šťouchané brambory se smetanou a pórkem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 04.10.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Šťouchané brambory se smetanou a pórkem
- 1 kg nové brambory
- 1 ks malá cibule
- 1 ks zelená část pórku
- 200 ml smetana
- 2 stroužky česnek
- podle potřeby 80 g máslo
- sůl
Postup přípravy receptu Šťouchané brambory se smetanou a pórkem
Očištěné a omyté brambory uvaříme ve slupce do měkka a poté oloupeme. Oloupeme cibuli a česnek a najemno nakrájíme.
Zelenou část porku nakrájíme na tenká kolečka.
V hrnci pak rozpustíme máslo a osmažíme v něm cibulku dorůžova. K tomu přidáme porek, česnek, brambory a sůl. Takto zalijeme smetanou, necháme zahřát a rozšťoucháme.
Šťouchané brambory jsou výborné jako přílohu k jakémukoli masu, nejlépe však drůbežímu.