Francouzský hruškový koláč recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Francouzský hruškový koláč , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.01.2015
Kategorie receptu: Dezerty, Dobroty, Francouzské, Moučník, Ovocné
Podobné recepty jako tento v sekci: francouzská kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Francouzský hruškový koláč
- 1 špetka sůl
- 1 balíček prášek do pečiva
- 3 lžíce olej
- 150 g hladká mouka
- 1 dl mléko
- 2 ks vejce
- 100 g cukr
- 4 ks hruška
- poleva 80 dkg máslo
- 1 balíček skořicový cukr
- 1 ks vejce
Postup přípravy receptu Francouzský hruškový koláč
V míse vyšleháme vejce s cukrem a špetkou soli do pěny. K tomu pomalu vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přilijeme olej, mléko a vše vyšleháme.
Oloupeme si hrušky, zbavíme semínek a na tenké plátky nakrájíme. Vymažeme si dortovou formu a vylijeme půlkou těsta a na vrch pokládáme hrušky. Zalijeme zbytkem těsta.
Takto vkládáme do předehřáté trouby na 180°C na půl hodiny péct.
Zatímco se dort peče, tak si připravíme polevu. V malém hrnci si rozpustíme máslo k němuž přidáme skořicový cukr a vejce. Vše důkladně prohřejeme a promícháme.
Po vyndání z trouby koláč na několika místech špejlí propícháme a přelijeme polevou. Takto vkládáme zpět do trouby na dalších 20minut.
Koláč můžeme hned podávat, ale můžeme jíst i za studena.