Grilovaná zelenina recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Grilovaná zelenina , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 30.04.2022
Kategorie receptu: Chuťovky, Grilování, Předkrm, Příloha, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: arabská kuchyně, chuťovka, grilování, předkrm, příloha, vegetariánský recept, Zelenina
Potřebné ingredience receptu Grilovaná zelenina
- 2 ks červené papriky
- 2 ks žluté papriky
- 2 puky bílé čekanky
- 500 g hub šitake nebo hnědých žampionů bez nožiček
- 4 ks malých lilků
- 4 ks malých cuket
- 500 g očištěného zeleného chřestu
- 8 ks menších zralých rajčat
- 140 ml extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce nadrobno nakrájené hladkolisté petržele
- 40 ml balzamikového octa
- hrubá mořská sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Postup přípravy receptu Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina je takový nenápadný poklad. Tváří se trochu nudně, ale opak je pravdou. Grilovaná zelenina samozřejmě potěší jako skvělá příloha, ale suverénně obstojí jako i jako hlavní jídlo. K tomu si představte nějaký česnekový nebo bylinkový dip, čerstvé pečivo a chlazené bílé víno. Grilovaná zelenina může svoji skvělost probouzet v troubě či na pánvi, nejlepší je stejně ale z ohně, když nasaje vůni kouře.
Nejlepší moment pro grilovanou zeleninu nastává ve chvíli, kdy musíte uklidit lednici. Grilovaná zelenina by vás měla napadnout jako první, protože elegantně zužitkujete zeleninu, která se vám v ledničce už nějaký čas povaluje. A grilovat se dá vlastně skoro všechno, takže rozviňte svou fantazii a vzhůru do toho.
--Papriky bez semínek nakrájejte na kostičky, houby, lilky a cukety na plátky a čekanku podélně na osminky.
--Ideální rozehřátý gril na zeleninu má 230–320 stupňů. Veškerou zeleninu potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a dejte na gril. Během grilování ještě zeleninu potírejte olejem.
--Když bude grilovaná zelenina udělaná, přesuňte ji na talíř, zakápněte olivovým olejem a balzamikovým octem.