Hospodský vepřový guláš recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Hospodský vepřový guláš , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.03.2014
Kategorie receptu: České, Guláš, Hlavní jídlo, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Hospodský vepřový guláš
- 500 g vepřová plec
- 350 g cibule
- 2 lžičky mletá sladká paprika
- 1 lžíce rajčatový protlak
- mletý černý pepř
- 2 stroužky česnek
- majoránka
- 1 ks bobkový list
- 6 kuliček celé nové koření
- 1/2 lžičky kmín
- sůl
- 1 kostka masový bujon
- 1 ks feferonka
Postup přípravy receptu Hospodský vepřový guláš
Výborný recept na hospodský vepřový guláš.
Plec nakrájíme na kostky a cibuli na kostičky.
Cibuli orestujeme do zlatova. Přidáme mletou papriku, maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, feferonku, kmín, sůl a pepř. Dusíme asi 1,5 hodiny, než je maso téměř měkké, přilijeme podle potřeby vodu, přidáme masový bujon a zahustíme mouku rozkvedlanou ve vodě. Guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí tuk na povrch. Poté necháme na malém plameni ještě 20 minut dovařit. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku.
Hospodský vepřový guláš podáváme s čerstvým pečivem, nebo houskovým knedlíkem.