Vynikající boloňské špagety recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vynikající boloňské špagety , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 07.03.2017
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Hovězí maso, Italské, Mleté maso, Špagety
Podobné recepty jako tento v sekci: hlavní chod, italská kuchyně
Potřebné ingredience receptu Vynikající boloňské špagety
- 1 ks kuchyňská cibule
- strouhaný sýr (parmezán, eidam aj.)
- 3 polévkové lžíce olivový olej
- 6 stroužek kvalitní česnek
- 2 kávové lžičky koření (na špagety)
- oregano, bazalka
- 1 konzerva rajčata - konzervovaná
- 2 polévková lžíce cukr
- špetka sůl
- špetka černý pepř - mletý
- 500 g mleté maso - vepřové
- 3 kávové lžičky sladká paprika - mletá
- 500 g špagety
Postup přípravy receptu Vynikající boloňské špagety
Vynikající večeře nebo oběd. Boloňské špagety nikdy nezklamou.
Na prkénku si nakrájíme česnek a kuchyňskou cibuli. Orestujeme na olivovém oleji. Vmícháme vepřové mleté maso a koření. Natrháme k tomu pár lístečků oregána a vše vaříme.
Ke konci přilijme konzervovaná rajčata. Ochutnáme. Podle chuti dáme sůl a pepř. Přisypeme koření na špagety a osladíme.
Nyní si dáme vařit špagety. Hotové špagety smícháme s boloňskou omáčkou.
Servírujeme posypané sýrem (parmezán, eidam aj.)Já přidávám navrch pár lístků bazalky. Dobrou chuť.