Smetanová hrášková polévka s mátou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Smetanová hrášková polévka s mátou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.10.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Polévky, Předkrm, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Smetanová hrášková polévka s mátou
- 1 hrst máta
- 2 lžíce máslo
- 600 ml drůbeží vývar
- 100 ml kysaná smetana
- 1 ks pórek
- 2 plátky toastový chléb
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česnek
- 150 g mražený hrášek
- podle chuti sůl
- pepř
Postup přípravy receptu Smetanová hrášková polévka s mátou
Plátky chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem.
Drobně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený porek přidáme do hrnce, kde jsme mezitím rozehřáli lžíci másla. Smažíme 8-10minut.
Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. K tomu pak přidáme hrášek a vaříme asi 4 minuty.
Sundáme ze sporáku a opepříme, osolíme a k tomu přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a postupně vešleháváme smetanu.
Polévku servírujeme dohromady s již připravenými krutonky.