Klasická koprovka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Klasická koprovka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.03.2015
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Omáčky, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Klasická koprovka
- 500 ml hovězí vývar
- 2 lžíce hladká mouka
- ovocný ocet
- 200 ml smetana ke šlehání
- 1 svazek kopr
- 100 ml plnotučné mléko
- 3 lžíce zakysaná smetana
- 3 lžíce máslo
Postup přípravy receptu Klasická koprovka
Probraný kopr omyjeme a nadrobno nasekáme.
V hrnci si rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, mícháme a smažíme dorůžova. Jíšku zalijeme buď vodou nebo vývarem a po promíchání asi čtvrt hodiny povaříme, dokud se nám nerozvaří všechny hrudky. Do toho přihodíme nasekaný kopr, přilijeme trochu mléka a necháme projít varem.
Dochutíme octem a solí. Jako poslední vléváme smetanu. Po promíchání můžeme podávat.
Podáváme s hovězím masem nebo vejcem a houskovým knedlíkem. Jestli budete chtít koprovku vegetariánskou, použijte vodu nebo zeleninový vývar.