Receptuj.cz

Klasická koprovka recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Klasická koprovka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 03.03.2015     Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Omáčky, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka, vegetariánský recept

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Klasická koprovka

Potřebné ingredience receptu Klasická koprovka

  • 500 ml hovězí vývar
  • 2 lžíce hladká mouka
  • ovocný ocet
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 1 svazek kopr
  • 100 ml plnotučné mléko
  • 3 lžíce zakysaná smetana
  • 3 lžíce máslo

Postup přípravy receptu Klasická koprovka

Probraný kopr omyjeme a nadrobno nasekáme.

V hrnci si rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, mícháme a smažíme dorůžova. Jíšku zalijeme buď vodou nebo vývarem a po promíchání asi čtvrt hodiny povaříme, dokud se nám nerozvaří všechny hrudky. Do toho přihodíme nasekaný kopr, přilijeme trochu mléka a necháme projít varem.

Dochutíme octem a solí. Jako poslední vléváme smetanu. Po promíchání můžeme podávat.

Podáváme s hovězím masem nebo vejcem a houskovým knedlíkem. Jestli budete chtít koprovku vegetariánskou, použijte vodu nebo zeleninový vývar.

Podobné recepty jako je Klasická koprovka

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.