Receptuj.cz

Karlovarský knedlík recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Karlovarský knedlík , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.03.2015     Kategorie receptu: České, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Karlovarský knedlík

Potřebné ingredience receptu Karlovarský knedlík

  • 5 ks vejce
  • špetka muškátový květ
  • 500 ml mléko
  • 300 g hrubá mouka
  • 800 g rohlíky nebo housky z bílého pečiva
  • 30 g petrželová nať
  • špetka soli

Postup přípravy receptu Karlovarský knedlík

Vezmeme si rohlíky, nakrájíme na kostičky a necháme usušit. Usušené je namočíme v mléce. Rozklepneme si vejce, oddělíme si bílky od žloutků, ke kterým přidáme mléko, mouku, jemně muškátového květu a osolíme. Z tohoto vyšleháme těstíčko. Z bílků si vyšleháme sníh.

K namočeným kostičkám pečiva přidáme nasekanou čerstvou petrželku a vyšlehané těstíčko. Vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Těsto zabalíme do folie a vytvarujeme do knedlíků. Poté folii na několika místech propíchneme. Vkládáme do vroucí vody na dobu cca. 20minut.

Po vyjmutí vybalíme, můžeme ihned krájet a podávat.

Podobné recepty jako je Karlovarský knedlík

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.