Karlovarský knedlík recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Karlovarský knedlík , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 16.03.2015
Kategorie receptu: České, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Karlovarský knedlík
- 5 ks vejce
- špetka muškátový květ
- 500 ml mléko
- 300 g hrubá mouka
- 800 g rohlíky nebo housky z bílého pečiva
- 30 g petrželová nať
- špetka soli
Postup přípravy receptu Karlovarský knedlík
Vezmeme si rohlíky, nakrájíme na kostičky a necháme usušit. Usušené je namočíme v mléce. Rozklepneme si vejce, oddělíme si bílky od žloutků, ke kterým přidáme mléko, mouku, jemně muškátového květu a osolíme. Z tohoto vyšleháme těstíčko. Z bílků si vyšleháme sníh.
K namočeným kostičkám pečiva přidáme nasekanou čerstvou petrželku a vyšlehané těstíčko. Vše promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
Těsto zabalíme do folie a vytvarujeme do knedlíků. Poté folii na několika místech propíchneme. Vkládáme do vroucí vody na dobu cca. 20minut.
Po vyjmutí vybalíme, můžeme ihned krájet a podávat.