Kuřecí maso s paprikou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kuřecí maso s paprikou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 09.01.2015
Kategorie receptu: Drůbeží maso, Hlavní jídlo, Španělské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, omáčka
Potřebné ingredience receptu Kuřecí maso s paprikou
- 1 ks cibule
- 2 ks paprika
- 350 g kuřecí maso (stehenní řízky)
- 1 ks zakysaná smetana
- 500 ml mléko
- 5 ks špekáček jemný
- 3 lžičky mletá sladká paprika
- 500 ml voda
- 3 lžíce solamyl
- 2 lžičky vegeta, podravka
- 1 lžička kari koření
- podle chuti sůl
- podle potřeby olej
Postup přípravy receptu Kuřecí maso s paprikou
Vezmeme kuřecí maso, očistíme, omyjeme, na kousky nakrájíme. Oloupeme si špekáčky, které nařežeme na kostky. Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme. Papriku zbavíme vnitřku a nakrájíme na proužky.
Na pánvi si osmažíme cibulku a orestujeme na ní kuřecí maso. K tomu pak přidáme špekáčky a okořeníme. Takhle chvilku posmažíme a pak vodou podlijeme. Chvíli dusíme a přidáváme papriku, kdy dusíme do měkka. Přilijeme mléko, přikryjeme, povaříme a zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody. Vaříme do zhoustnutí. Nakonec vlijeme smetanu, rozmícháme a podle chuti dosolíme. Směs už nevaříme.
Kuřecí maso s paprikou podáváme nejlépe s těstovinami či houskovým knedlíkem.