Kuřecí plátek v listovém těstě recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kuřecí plátek v listovém těstě , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 24.02.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Drůbeží maso, Hlavní jídlo, Předkrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka
Potřebné ingredience receptu Kuřecí plátek v listovém těstě
- 10 dkg niva
- 15 dkg anglická slanina
- 1 hrst pórek
- 4 ks kuřecí prsa
- 1 plechovka sterilované žampiony
- 1 - 2 plátků máslo
- 1 balíček listové těsto
- 15 dkg šunka
- na potření vejce
- podle chuti sůl
- bazalka
- rajský protlak nebo kečup
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Kuřecí plátek v listovém těstě
Omyjeme si kuřecí prsa, které po naklepání osolíme, opepříme. Na pánvi si rozehřejeme máslo, na kterém pak plátky po obou stranách osmahneme. Najemno nakrájíme očištěný porek, scedíme si houby a dohromady je také na másle osmažíme.
Těsto si rozválíme, potřeme jej kečupem a posypeme bazalkou, nejlépe čerstvou. Na to poklademe šunku a na ni pak osmažené plátky kuřecího, to pokryjeme porkovou směsí a sypeme strouhanou nivou. Jako poslední klademe plátky slaniny. Takto zabalíme do závinu, tak, aby nám během pečení nic nevyteklo.
Ten pokládáme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem jako klasický závin, vkládáme do rozpálené trouby a pečeme při vyšší teplotě dozlatova.
Závin po vyndání z trouby necháme vychladnout. Pak jej krájíme na plátky a podáváme.