Čevabčiči jednodušše recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Čevabčiči jednodušše , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10.01.2015
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Mleté maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Čevabčiči jednodušše
- 1 ks cibule
- 3 stroužky česnek
- 1 špetka majoránka
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 1 ks vejce
- 0,5 kg mleté maso(hovězí nebo vepřové)
- 1 špetka chilli koření
- 1 špetka sůl
- 1 špetka mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Čevabčiči jednodušše
Nadrobno si nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek a vmícháme do mletého masa. K tomu přidáme vajíčko, papriku, chilli, sůl a pepř. Takto důkladně promícháme. Z této směsi si pak vytvarujeme požadované válečky, jak je známe.
V pánvi si rozpálíme větší množství oleje(asi jako u obalovaných řízků) a válečky v něm opečeme. Než vložíme do rozpáleného oleje tak poprášíme hladkou moukou.
Podáváme s hořčicí a cibulí(buď najemno nebo na kolečka nakrájenou). Jako přílohu použijeme buď hranolky či vařený brambor.