Kuřecí prsa v pikantní omáčce recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kuřecí prsa v pikantní omáčce , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 17.01.2015
Kategorie receptu: Drůbeží maso, Hlavní jídlo, Španělské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, hlavní chod
Potřebné ingredience receptu Kuřecí prsa v pikantní omáčce
- 2 ks velká cibule
- 1/2 lžičky mletá chilli paprika
- olej
- 2 lžičky mletá sladká paprika
- 500 g kuřecí prsa
- 1 ks čerstvá paprika
- 3 stroužky česnek
- 2 dl červené víno
- 50 g slanina
- 1 dl smetana ke šlehání
- na ozdobu 1 ks jarní cibulka
- podle chuti sůl
- mletý černý pepř
- podle potřeby vývar
Postup přípravy receptu Kuřecí prsa v pikantní omáčce
Očistíme si kuřecí prsa, na kostky nakrájíme, osolíme je a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky a česnek nadrobno. Na kostičky si nakrájíme slaninu, jarní cibulku nadrobno. Omytou papriku pak zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky.
Na rozpáleném oleji osmahneme slaninu, k tomu pak přihodíme cibuli a česnek. Po zesklovatění cibule přidáme maso a při stálém míchání orestujeme. Vmícháme mletou papriku, chilli papriku a čerstvou papriku. Po chvíli stáhneme teplotu a podlijeme vínem. Přiklopené pak dusíme do měkka. Podle potřeby pak podléváme. Nakonec vmícháme smetanu ke šlehání.
Hotové kuřecí prsa podáváme s rýží, ozdobené nasekanou jarní cibulkou.