Kynuté ovocné knedlíky s jahodami recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Kynuté ovocné knedlíky s jahodami , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 26.05.2022
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Kynuté ovocné knedlíky, Ovocné, Pro děti, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, dětská jídla, dezert, hlavní chod, knedlíky, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Kynuté ovocné knedlíky s jahodami
- 500 g pšeničné polohrubé mouky + na poprášení válu
- 20 g droždí
- 1 ČL krupicového cukru
- 250 ml vlažného mléka
- 1 vejce
- 1 špetka soli
- 300 g jahod, zbavených stopek, omyté, osušené
- 250 g tvrdého nastrouhaného tvarohu
- 100 g moučkového cukru
- 150 g rozpuštěného másla
Postup přípravy receptu Kynuté ovocné knedlíky s jahodami
Kynuté ovocné knedlíky s jahodami patří mezi nejoblíbenější sladká jídla vůbec. Asi každý si vzpomene na léto u babičky a její fantastické kynuté knedlíky s jahodami, které se ve velkém vedru jedly trochu těžko. Nicméně jde o výsostnou pochoutku, která uchvátí všechny věkové kategorie. Kynuté ovocné knedlíky samozřejmě snesou všeliké ovoce, tento recept je však na kynuté ovocné knedlíky s jahodami, protože trůní na žebříčku popularity sakra vysoko, což v žádném případě není náhoda. A když ovocné knedlíky posypete nastrouhaným tvarohem a přelijete rozpuštěným máslem, svět se zhoupne a sladká hostina může začít. Tady je recept na ovocné kynuté knedlíky tentokrát s jahodami.
--Nejprve si připravte těsto. Do větší mísy prosejte mouku a doprostřed rozdrobte droždí, přisypte cukr a přilijte polovinu vlažného mléka. Až vzejde kvásek (cca 10 minut), přilijte zbylé mléko, vejce a sůl a vypracujte těsto. Na teplém a tmavém místě by mělo kynout asi hodinu.
--Dejte vařit větší hrnec vody, kterou trochu osolte. Těsto rozválejte na jeden centimetr silný plát, vykrájejte z něj čtverečky veliké 8×8 centimetrů a do každého zabalte jednu jahodu, pevně uzavřete a vytvarujte knedlík.
--Knedlíky vařte cca 8 minut, dokud nevyplavou. Po vyjmutí z hrnce je propíchněte, aby z nich vyšla pára a zůstaly nadýchané.
--V menším rendlíku rozpusťte máslo. Knedlíky na talíři posypte nastrouhaným tvarohem a přelijte rozpuštěným máslem.