Křehký zelný salát recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Křehký zelný salát , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 12.07.2016
Kategorie receptu: Salát, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, salát, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Křehký zelný salát
- 1 ks hlávkové zelí
- 1 lžíce olivový olej
- podle chuti cukr
- ocet podle vlastního výběru (ideální je bylinkový)
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu Křehký zelný salát
Vezmeme očištěné hlávkové zelí a nakrouháme. Dáme do mísy, osolíme, ocukrujeme, zakapeme olivovým olejem, přidáme ocet a kmín. Rukama dobře promícháme a dále dáváme asi na hodinu do lednice odležet, aby nám zelí zkřehlo.
Dále už si můžeme salát dodělat podle vlastní chuti. Někomu může chutnat přidání nastrouhané mrkve, mně osobně přidá na chuti osmažená slaninka, mé přítelkyni zase kopr.
Takto připravený salát používáme jako přílohu k masovým jídlům, bramborákům a jiným jídlům.