Nepečený smetanový dort recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Nepečený smetanový dort , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10.03.2014
Kategorie receptu: Dezerty
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, dezert, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Nepečený smetanový dort
- 3 kelímky hustá zakysaná smetana
- 1 balíček piškoty
- 2 balíčky vanilkový cukr
- na ozdobu ovoce
- šlehačka
- poleva
- 1 balíček pudinkový prášek
- 1/2 l voda
- 2 lžíce cukr krupice
- 1 - 2 misek mražené maliny
Postup přípravy receptu Nepečený smetanový dort
Velmi známý ovocný dort ze zakysané smetany. My Vám ho zde nabízíme v jiné variantě.
Dezert můžete udělat do dortové formy nebo obdélníkové dózy či porcelánového pekáčku. Čím větší bude nádoba, tím bude dort nižší.
Na dno formy narovnáme piškoty. Vanilkový cukr smícháme se zakysanou smetanou, smetanou a promícháme. Krém dáme na vrstvu piškotů. Stejným způsobem uděláme druhou vrstvu. Poté dáme do lednice vychladit a pustíme se do přípravy malinového pudinku.
Do necelého půllitru vody nasypeme mražené maliny, přidáme cukr, přivedeme k varu a necháme krátce povařit. Ve zbytku studené vody rozkvedláme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudink přilijeme k malinám a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
Uvařený malinový pudink nalijeme na připravený a vychlazený dort. Nemusíte se bát, hustá a již studená smetana se nerozpustí.
Smetanový dort vložíme do lednice a necháme opět ztuhnout, nejlépe do druhého dne.