Staročeská hovězí polévka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Staročeská hovězí polévka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 13.04.2015
Kategorie receptu: České, Hovězí maso, Polévky, Vývary, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka
Potřebné ingredience receptu Staročeská hovězí polévka
- 4 l voda
- 2 - 3 ks hovězí kosti
- 1 ks pouze oloupaná cibule
- 1 větvička celerová nať
- 250 g petržel
- 2 - 3 větviček petrželové nať
- pažitka
- 500 g hovězí žebro
- 1 lžíce sůl
- 1 větvička libeček
- 150 g mrkev
- 5 kuliček celé nové koření
- 250 g celer
- 10 kuliček celý černý pepř
- 1 stroužek česnek
- nudle
Postup přípravy receptu Staročeská hovězí polévka
Do většího hrnce vložíme všechny přísady, včetně očištěné zeleniny, omytých kostí(nejlépe řídké, morkové nám udělají polévku mastnou) a masa. Zalijeme studenou vodou a zakryté asi tak 2,5hodiny hodně zvolna vaříme. Nesmí nám moc vřít. Pěnu nesbíráme.
Poté co sundáme polévku z plotny, tak ji necháme asi 15minut odstát. Vyndáme zeleninu a tu nakrájíme na kousky. Zbytek přecedíme a do přecezené polévky vložíme zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu a na kousky nakrájené uvařené maso.
Jako poslední přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Když se nám chce, tak doplníme o játrové knedlíčky.