Výborná sekaná recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Výborná sekaná , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.06.2015
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Vepřové maso
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně
Potřebné ingredience receptu Výborná sekaná
- 500 g mletý vepřový bůček
- 500 g mleté hovězí maso
- 3 lžíce majoránka
- 2 ks vejce
- 2 ks rohlík nebo houska
- 1 ks velká cibule
- 2 dl mléko
- 3 lžičky sůl
- 2 hrstě strouhanka
- 3 stroužky česnek
- na potření 1 ks bílek
- podle potřeby 200 ml voda na podlití
- máslo nebo olej na vymazání
Postup přípravy receptu Výborná sekaná
Do mléka si namočíme starší rohlíky. Najemno nasekáme oloupanou cibuli a na pánvi s tukem osmažíme..
V míse si smícháme obě masa, majoránku, vejce, prolisovaný česnek, osmaženou cibulku a osolíme. Nakonec ještě přidáme vyždímané rohlíky. Vše ručně smícháme a postupně si podle potřeby přidáváme strouhanku.
Ze směsi si vypracujeme bochánek a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Podlijeme vodou, potřeme bílky a dáváme péct do předehřáté trouby na 200°C. Pečeme asi tak 1h 20minut dokud maso nezhnědne. Občas poléváme výpekem a doléváme vodu podle potřeby.
Sekanou podáváme nakrájenou na plátky a nejlépe s bramborovou kaší.