Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10.03.2014
Kategorie receptu: Dezerty
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, dezert, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou
- těsto
- 4 ks vejce
- 200 g polohrubá mouka
- 200 g cukr krupice
- 4 lžíce horká voda
- krém
- 250 g máslo (Zlatá Haná)
- 650 ml mléko
- 250 g měkký tvaroh
- 2 ks vanilkový pudinkový prášek
- 4 ks kompotované broskve
- na ozdobu
- 1 ks šlehačka
- strouhaná čokoláda
- náplň 1 ks ztužovač do šlehačky
- podle potřeby mouka na vysypání
- sádlo na vymazání
Postup přípravy receptu Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou
Výborný moučník k letní kávě.
Ušleháme vejce s cukrem, horkou vodou a postupně přidáváme mouku. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme na 200 °C 10 - 15 minut.
Mezitím z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. V misce vyšleháme máslo, přidáme tvaroh, vanilkový cukr a postupně přidáváme pudink. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené broskve.
Vytvořenou směsí potřeme vychladlý piškot. Navrch piškotu dáme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a posypeme strouhanou čokoládou.
Vychlazené pudinkové řezy s broskví můžeme servírovat.