Špenátová roláda s tvarohovou náplní recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Špenátová roláda s tvarohovou náplní , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 22.01.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Špenátová roláda s tvarohovou náplní
- červená paprika
- náplň 200 g zakysaná smetana
- sůl
- 250 g měkký tvaroh
- 3 stroužky česnek
- 100 g strouhaný sýr
- těsto 1 špetka prášek do pečiva
- sůl
- 1 kostka mražený špenát
- 3 lžíce hrubá mouka
- 4 ks vejce
Postup přípravy receptu Špenátová roláda s tvarohovou náplní
Z rozmraženého špenátu vymačkáme vodu, smícháme s moukou, práškem do pečiva a žloutky. Přidáme vyšlehaný sníh z bílků a osolíme. Takto promícháme a vytvořenou směs dáváme na plech vyložený pečícím papírem, na kterém ji roztíráme. Vkládáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme po dobu 10-15minut.
Mezitím si připravíme náplň z tvarohu, strouhaného sýra, smetany a utřeného česneku.
Upečený špenátový plát sundáme z plechu a pokládáme na nový pečící papír.
Papír na kterém se peklo sloupneme, položíme na plát a spolu s tím novým srolujeme. Když nám rolka vychladne, tak ji rozvineme, sundáme a vyhodíme starý pečící papír a potíráme náplní. Posypeme nadrobno nakrájenou červenou paprikou a tentokrát bez pečících papírů znovu srolujeme.
Roládu dáme do lednice vychladit. Poté krájíme na plátky a podáváme jako předkrm či chuťovku.