Vanilkové rohlíčky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vanilkové rohlíčky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 27.11.2014
Kategorie receptu: České, Cukroví, Vánoční pokrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Vanilkové rohlíčky
- 60 g mletá ořechová jádra
- 60 g moučkový cukr
- 140 g máslo nebo rostlinný tuk
- 1 ks žloutek
- moučkový a vanilkový cukr
- 180 g hladká mouka
- špetka skořice
Postup přípravy receptu Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky jsou tradičním vánočním cukrovím a jsou dělány jako jedny z prvních cukroví, protože potřebují odležet. Je dobré je mít hotové alespoň 2týdny předem.
Vychlazený a nakrájený tuk na plátky prohněteme spolu s moučkovým cukrem a moukou, přidáme žloutek, vanilínový cukr, skořici a mleté ořechy a vyhněteme si hladké těsto. To pak dáme do lednice odležet zabalené v mikrotenu, aby nám neokoralo..
Z těsta si odtrháváme kousky, z kterých vyvalujeme válečky, ohýbáme do klasického tvaru a pokládáme na vymazaný plech nebo na pečící papír.
Vkládáme do trouby na 180°C dokud nám nezrůžoví. Poté co je vyndáme, obalujeme ve směsi moučkového cukru a vanilínu a dáváme vychladnout.