Utopenci recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Utopenci , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 28.06.2015
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Předkrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka
Potřebné ingredience receptu Utopenci
- 2 kg špekáčky
- 120 g sůl
- list bobkový
- 1.75 kg cibule
- 1 lžíce olej
- 1250 ml voda
- 600 ml ocet
- 10 g cukr
- chilli
- 20 kuliček pepř
- 5 kuliček nové koření
Postup přípravy receptu Utopenci
Jako první si připravíme nálev tím, že si dáme uvařit vodu s octem. V průběhu vaření přidáme sůl, cukr, bobkový list, čili, pepř, nové koření a olej. Necháme asi tak 3 minutky povařit. Odstavíme a necháváme nálev vychladnout.
Oloupaný špekáčky nakrájíme podélně na čtvrtky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Do velké sklenice od zavařovaček naskládáme cibuli na dno asi tak do 1 centimetru výšky. Na to vyskládáme špekáčky a opakujeme až do naplnění sklenice.
Průběžně zaléváme nálevem, aby nám nevznikly vzduchové bubliny a to až do naplnění sklenice.
Dobře víčkem uzavřeme(celofánem a gumičkou přetáhneme) a můžeme skladovat. Minimálně 1 týden.