Receptuj.cz

Utopenci recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Utopenci , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 28.06.2015     Kategorie receptu: České, Chuťovky, Předkrm
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Utopenci

Potřebné ingredience receptu Utopenci

  • 2 kg špekáčky
  • 120 g sůl
  • list bobkový
  • 1.75 kg cibule
  • 1 lžíce olej
  • 1250 ml voda
  • 600 ml ocet
  • 10 g cukr
  • chilli
  • 20 kuliček pepř
  • 5 kuliček nové koření

Postup přípravy receptu Utopenci

Jako první si připravíme nálev tím, že si dáme uvařit vodu s octem. V průběhu vaření přidáme sůl, cukr, bobkový list, čili, pepř, nové koření a olej. Necháme asi tak 3 minutky povařit. Odstavíme a necháváme nálev vychladnout.

Oloupaný špekáčky nakrájíme podélně na čtvrtky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Do velké sklenice od zavařovaček naskládáme cibuli na dno asi tak do 1 centimetru výšky. Na to vyskládáme špekáčky a opakujeme až do naplnění sklenice.

Průběžně zaléváme nálevem, aby nám nevznikly vzduchové bubliny a to až do naplnění sklenice.

Dobře víčkem uzavřeme(celofánem a gumičkou přetáhneme) a můžeme skladovat. Minimálně 1 týden.

Podobné recepty jako je Utopenci

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.