Voňavý domácí chléb recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Voňavý domácí chléb , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 08.10.2014
Kategorie receptu: České, Chuťovky, Předkrm, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Voňavý domácí chléb
- 500 ml vlažná voda
- 1 lžička kmín
- 1 kg hladká mouka
- sůl
- 1 kostka droždí
- 1 kostka cukr
Postup přípravy receptu Voňavý domácí chléb
Domácí chléb jednoduchý na přípravu.
Nejprve si připravíme kvásek a to z droždí, cukru a trochy teplé vody. Do kvásku přimícháme kmín, sůl a zbylou vodu, kterou přidáváme podle toho jakou má mouka vlhkost. Zpracované těsto necháváme vykynout.
Voňavý domácí chlebík, který nedá moc práce.
Z droždí, trochy teplé vody a cukru necháme vzejít kvásek.
Do kvásku přimícháme mouku smíchanou se solí a kmínem a zbylou vodu. Tu dáváme podle vlhkosti mouky. Vypracujeme těsto, z něj vytvoříme bochník a necháme jej vykynout, nejlépe v nějaké moukou zaprášené ošatce.
Posypeme plech hladkou moukou a tu přebytečnou z plechu odstraníme. Chleba potřeme vodou se solí a pečeme nejdříve asi 15minut na 200 °C , pak ztlumíme na 150 °C a pečeme ještě dalších 45minut.
Chléb po vyjmutí z trouby můžeme ještě lehce potřít vodou, kvůli barvě.