Receptuj.cz

Voňavý domácí chléb recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Voňavý domácí chléb , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 08.10.2014     Kategorie receptu: České, Chuťovky, Předkrm, Příloha, Vegetariánské
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Voňavý domácí chléb

Potřebné ingredience receptu Voňavý domácí chléb

  • 500 ml vlažná voda
  • 1 lžička kmín
  • 1 kg hladká mouka
  • sůl
  • 1 kostka droždí
  • 1 kostka cukr

Postup přípravy receptu Voňavý domácí chléb

Domácí chléb jednoduchý na přípravu.

Nejprve si připravíme kvásek a to z droždí, cukru a trochy teplé vody. Do  kvásku přimícháme kmín, sůl a zbylou vodu, kterou přidáváme podle toho jakou má mouka vlhkost. Zpracované těsto necháváme vykynout.

Voňavý domácí chlebík, který nedá moc práce.
Z droždí, trochy teplé vody a cukru necháme vzejít kvásek.

Do kvásku přimícháme mouku smíchanou se solí a kmínem a zbylou vodu. Tu dáváme podle vlhkosti mouky. Vypracujeme těsto, z něj vytvoříme bochník a necháme jej vykynout, nejlépe v nějaké moukou zaprášené ošatce.

Posypeme plech hladkou moukou a tu přebytečnou  z plechu odstraníme. Chleba potřeme vodou se solí a pečeme nejdříve asi 15minut na 200 °C , pak ztlumíme na 150 °C a pečeme ještě dalších 45minut.

Chléb po vyjmutí z trouby můžeme ještě lehce potřít vodou, kvůli barvě.

Podobné recepty jako je Voňavý domácí chléb

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.