Vánoční rybí polévka recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Vánoční rybí polévka , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 13.12.2014
Kategorie receptu: České, Polévky, Rybí maso, Vánoční pokrm, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: cukroví
Potřebné ingredience receptu Vánoční rybí polévka
- Celý pepř
- sůl
- 1 hlava z kapra
- 1.5lžíce polohrubá mouka
- 1.25l voda
- 4 lžíce kořenová zelenina nakrájená na nudličky
- petrželová nať
- 1 cibule
- 1.5lžíce máslo
- vnitřnosti kapra
- muškátový květ
Postup přípravy receptu Vánoční rybí polévka
Rybí hlavu rozřízneme a vyčistíme od žáber a očí. Omyjeme a dáváme vařit v osolené vodě, dokud hlava nezměkne.
V hrnci si rozehřejeme půl lžíce másla a na něm si osmahneme zeleninku. Přidáme očištěné vnitřnosti, pokrájené na menší kousky. Necháme podusit a zaléváme vývarem z hlavy jen aby vše bylo ve vodě skryto a necháme 15minut vařit. Z mouky a zbylého másla si uděláme jíšku, kterou pak zalijeme zbytkem vývaru. Takto rozmícháme a necháme také 15minut vařit.
K zelenině si přecedíme jíšku, okořeníme muškátovým květem, přidáme maso, které jsme obrali z hlavy a ještě chvilku povaříme.
Polévku zdobíme nasekanou petrželkou, můžeme použít i opečené kostičky chleba.