Zelňačka s klobásou recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Zelňačka s klobásou , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 10.04.2014
Kategorie receptu: Polévky
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka
Potřebné ingredience receptu Zelňačka s klobásou
- 500 g kyselé zelí
- 2 ks klobása
- 1 ks větší cibule
- 2 ks brambory
- 2 l voda
- máslo
- hladká mouka
- 8 kuliček celý černý pepř
- mletá sladká paprika
- bobkový list
- kmín
- sůl
Postup přípravy receptu Zelňačka s klobásou
Známá, jednoduchá a dobrá zelňačka.
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelí pokrájíme.
Brambory dáme samostatně vařit s kmínem a zelí také s bobkovým listem a pepřem. Vaříme do změknutí.
Mezitím si na másle opečeme na kostičky nakrájenou klobásu. Přidáme cibulku, nakonec i mouku s paprikou a uděláme jíšku. Přilijeme celý obsah hrnce se zelím a nescezené uvařené brambory. Chvilku povaříme a polévka je hotová.
Zelňačka s klobásou můžeme zjemnit kysanou smetanou.