Americké brambory po česku recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Americké brambory po česku , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 30.03.2015
Kategorie receptu: Předkrm, Příloha, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Americké brambory po česku
- 2 kg brambory ve slupce
- omáčka 1/2 balíčku sušený česnek
- 1 lžička kmín
- 1/2 balíčku sušené bazalky nebo hrst čerstvé
- 1/2 lžičky sůl
- 1/2 balíčku grilovací koření
- 1 dl olej
Postup přípravy receptu Americké brambory po česku
Nejprve si připravíme omáčku z oleje, sušenou nebo opravdu najemno nasekanou čerstvou bazalkou, grilovacího koření, sušeného česneku, kmínu a soli. Tohle vše promícháme.
Omyjeme brambory a aniž bychom je loupali, nakrájíme na měsíčky, vložíme do mísy s připravenou omáčkou, kde je s ní pořádně promícháme.
Brambory takto vkládáme do předehřáté trouby na 220°C a během pečení je několikrát promícháme.
Upečené brambory podáváme ihned jako přílohu k hlavním jídlům. Můžeme i po americku, podávat jako předkrm s nějakým jogurtovým nebo smetanovým dipem.