Krkonošské kyselo recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Krkonošské kyselo , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 14.01.2015
Kategorie receptu: České, Hlavní jídlo, Vegetariánské, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Krkonošské kyselo
- 5 ks brambor
- 2 ks cibule
- 1 balíček chlebový kvásek
- 1 hrst houby sušené
- 150 g máslo
- 4 ks vajíčko
- 1 špetka kmín
- 1 špetka sůl
- 4 l studené vody
Postup přípravy receptu Krkonošské kyselo
Do 4 litrů studené vody vhodíme balíček kvásku, promícháme a necháme asi 1hodinu odstát(můžeme nechat i přes noc).Omyjeme si brambory a dáme ve slupce vařit. Houby dáme namočit, aby nám změkly, přibližně na 15minut. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Ve vodě namočený kvásek rozmícháme, osolíme, přidáme houby, kmín. Asi tak hodinu vaříme, průběžně promícháváme až do zhoustnutí kvásku. Oloupanou cibuli si najemno nakrájíme. Na pánvi si rozehřejeme máslo a cibulku na něm osmažíme, přidáme vejce, které jen zlehka osmahneme, aby zůstala částečně čerstvá. Když se nám voda s kváskem vyčistí a je hustá, vmícháme do ní cibulku s vejcem a necháme chvilku vařit.
Jako poslední přidáme nakrájené brambory a můžeme kyselo podávat.