Čínské závitky recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Čínské závitky , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 19.05.2015
Kategorie receptu: Chuťovky, Drůbeží maso, Předkrm, Zeleninové
Podobné recepty jako tento v sekci: čínská kuchyně, předkrm
Potřebné ingredience receptu Čínské závitky
- 500 g kuřecí prsa
- 1 špetka mletý bílý pepř
- 1 - 2 lžic solamyl
- rýžový papír
- 500 g mražená zelenina
- podle chuti 2 - 3 lžic sójová omáčka
- 1 špetka mletý zázvor
- 1 špetka mletá skořice
- sůl
- podle potřeby olej na smažení
Postup přípravy receptu Čínské závitky
Na drobné kousky si nakrájíme očištěná, osušená kuřecí prsa a na pánvi si je orestujeme. K tomu přidáme zeleninovou směs a také orestujeme. Kdyby jsme to měli moc tekuté, díky rozmražené zelenině, tak vodu z pánvičky slijeme nebo zahustíme solamylem. Osolíme opepříme, přidáme sojovou omáčku, skořici a zázvor. Náplň nám nesmí téct, jinak nepůjde plnit.
Dále si v míse s vodou připravíme rýžový papír, který by měl být ve většině obchodů k sehnání. Když papír změkne, tak jej naplníme směsí, srolujeme do svitků a konce zatáhneme, aby nám směs nevytekla. Kdyby se nám nedařilo, můžete zkusit zabalit do papírů dvou.
Takto dáváme svitky smažit, dozlatova. Můžeme ihned podávat, s přílohou nebo bez.