Bábovka s kandovaným ovocem recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Bábovka s kandovaným ovocem , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 13.06.2021
Kategorie receptu: Cukroví, Dezerty, Dobroty, Snídaně
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept
Potřebné ingredience receptu Bábovka s kandovaným ovocem
- citrónová kůra
- šťáva z citrónu
- 1 sáček prášek do pečiva
- 2 dl polotučné mléko
- 2 ks vajíčka
- 140 g moučkový cukr
- 2 sáčky cukr - vanilkový
- 1 - 2 kávové lžičky pravé kakao
- 125 g čerstvé máslo
- 300 g mouka - polohrubá
Postup přípravy receptu Bábovka s kandovaným ovocem
Pojďme si upéct bábovku trochu jinak.
Vyšleháme si bílky do pevného sněhu. Odložíme.
Vezmeme si formu na bábovku. Vytřeme máslem a nasypeme zlehka mouku nebo strouhanku.
Předehřejeme si troubu.
Připravíme si mixér.
Do mísy si nasypeme oba cukry. Spojíme s máslem.
Přisypeme prášek do pečiva a dvě třetiny mouky.
Zakápneme šťávou z citrónu a nalijeme mléko. Důkladně promícháme.
Vyklepneme žloutky. Pro vůni dáme trochu citrónové kůry. Nyní nandáte trochu kandovaného ovoce. (stačí i rozinky)
Postupně zapracováváme sníh a jednu třetinu mouky.
Kdo chce dvoubarevnou bábovku, odebere asi polovinu těsta a smíchá s kakaem.
Tmavé a světlé těsto hrneme cik cak do formy a dáme do trouby. Doba pečení je přibližně čtyřicet minut. Respektujte zkušenost s vlastní troubou. Špejlí vyzkoušejte, zda je hotová.
Po upečení vyklopíme a dáme na podnos. Poprášíme cukrem a servírujeme.