Těsto na pizzu recept
Rozhodli jste se uvařit si recept Těsto na pizzu , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 20.03.2023
Kategorie receptu: Hlavní jídlo, Italské, Pro děti, Těsta
Podobné recepty jako tento v sekci: italská kuchyně, pizza, těsto, těsto na pizzu
Potřebné ingredience receptu Těsto na pizzu
- 20 g droždí (1/2 kostky)
- ½ čajové lžičky krupicového cukru
- 500 g pšeničné polohrubé mouky
- 5 polévkových lžic panenského olivového oleje
- 1 čajová lžička soli
Postup přípravy receptu Těsto na pizzu
Těsto na pizzu by měla zvládnout každá kuchařka i každý kuchař. Protože nikdy nevíte, kdy budete těsto na pizzu potřebovat. Sami uvidíte, že jeho příprava nezabere příliš mnoho času a příliš mnoho soustředění. Ale potom vás těsto na pizzu překvapí svojí podobností, kterou bude mít k pizzám, které si dáváte v pizzeriích. Proto je recept na těsto na pizzu tak oblíbený. Za málo peněz, hodně muziky. A jak se vyrovnat s faktem, že drtivá většina z nás doma nemá tradiční zděnou pec na pizzu?
Co se týká plechu, tak ho nechte nahřát spolu s troubou a pizzu na něj potom na pečicím papíře opatrně přesuňte. Nebo si pořiďte pizza kámen.
Troubu na 250 °C zapínejte už půl hodiny předem.
Těsto na pizzu pečte hned, aby nezačalo podruhé kynout. Nejvláčnější a nejkřupavější těsto na pizzu vzniká z polohrubé mouky.
--Nejprve nechte vzejít kvásek. Rozdrobené droždí smíchejte s trochou vlažné vody a cukrem.
--Ve větší míse promíchejte kvásek, mouku, sůl a olej. Postupným přiléváním vlažné vody (300 ml) vznikne vláčné a soudržné těsto na pizzu.
--Na pomoučněném vále těsto na pizzu začněte pořádně hníst. Bude potom pružné a nelepivé.
--Vytvarujte bochánek, poprašte ho moukou, zakryjte utěrkou a 1–2 hodiny nechte kynout. Velmi pravděpodobně zdvojnásobí svůj objem.
--Těsto na pizzu potom rovnoměrně rozdělte na části a z každé z nich vyválejte placku, na kterou dejte cokoliv, co na pizze máte rádi, a hned vložte do rozpálené trouby.