Receptuj.cz

Domácí chleba recept

Rozhodli jste se uvařit si recept Domácí chleba , podrobně si prostudujte popis vaření receptu a připravte si ingredience. Až budete mít nastudovaný recept, pusťte se do díla a přejeme dobrou chuť!
Publikováno: 23.08.2022     Kategorie receptu: České, Pečivo, Příloha, Těsta
Podobné recepty jako tento v sekci: česká kuchyně, chuťovka, Ostatní kuchyně, pečivo, příloha, svačina, těsto

Hodnocení receptu: 3/3 hvězdiček Špatné Dobré Výborné

Recept Domácí chleba

Potřebné ingredience receptu Domácí chleba

  • 2 hrnky hladké mouky (popřípadě žitná, chlebová, špaldová)
  • 1,5 lžičky sušeného droždí
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1,5 hrnku vlažné vody, popřípadě syrovátky
  • další ingredience podle chuti

Postup přípravy receptu Domácí chleba

Tento recept na domácí chleba je prostě jednoduchý a jednoduše prostý. Opravdu. Jde o recept, kterým můžete začít svou dráhu domácího pekaře a kterým se nedá prakticky nic zkazit. Domácí chleba za trochu té námahy stojí. Jen si představte tu vůni, která se line po celém domě, a tu chuť, která dokazuje, že i chleba může být šťavnatý. A v posledku tu radost, že se vám povedlo vyrobit domácí chleba. Experimenty tento domácí chleba odpouští, takže vzhůru do toho. Vyzkoušet můžete třeba různé druhy mouk – špaldovou, pšeničnou, chlebovou nebo žitnou mouku. Do samotného těsta lze přidat oříšky, bylinky, koření a tak dále. Kůrku můžete ochutit také podle svých představ, když ji posypete tím, co máte rádi. Recept na domácí chleba zde.

--Nejprve všechny suroviny rozmíchejte v mixéru. Těsto bude mít řidší konzistenci, což je v pořádku.

--Těsto v míse přikryjte utěrkou a nechte 4 hodiny kynout. Mezitím rozpalte troubu 230 °C.

--Chléb vložte do bytelného hrnce, zapékací mísy nebo na plech, to je vcelku jedno, jenom je musíte dát na chvíli do trouby, aby se nahřály.

--Potom plech či hrnec vyndejte z trouby, měly by být skutečně horké, a opatrně vložte těsto a přikryjte. Pečte 30 minut, potom chleba odkryjte, potřete vodou a odkryté pečte dalších 15 minut.

--Po upečení domácí chleba vyndejte z nádoby, položte na mřížku a nechte odpočinout, ať se nezapaří. Po vychladnutí můžete domácí chleba nakrájet.

Podobné recepty jako je Domácí chleba

Speciální selekce receptů od našich kuchařů, s našimi výběry uvaříte top recept dle vaší chuti.